Проект “Система підтримки іноземців, що проживають у Вармінсько-Мазурському воєводстві, в галузі соціальної адаптації та інтеграції” фінансується за рахунок Державної програми Фонду біженців , міграції та інтеграції та державного бюджету.

Проект реалізується Воєводою Вармінсько-Мазурської області- керівником проекту та «Caritas Polska» – партнером проекту.

Період реалізації проекту: 04.01.2018 – 31.03.2020

Основним завданням проекту є: підвищення рівня інтеграційних послуг для громадян третіх країн у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Головними цілями проекту «Caritas Polska» є:

1. Створення інформаційного та консультаційного пункту для громадян третіх країн. Тут надаватиметься консультативна, адміністративна, правова, психологічна та інтеграційна допомога, а також підтримка в питаннях кар’єри та соціальної допомоги.
  2. Надання соціальної та побутової підтримки громадянам третіх країн за потреби.
  3. Курси польської мови з вивченням польської історії та культури на відповідному рівні.
  4. Проведення адаптаційних курсів для іноземців, обговорення адміністративно-правових питань безпеки, а також громадянських прав та обов’язків.
  5. Створення стратегії інтеграції громадян третіх країн, що проживають у Вармінсько-Мазурському воєводстві, шляхом проведення теоретичних та емпіричних, кількісних та якісних досліджень, що визначають реальні потреби мігрантів, установ та інших організацій, що контактують з іноземцями, і на цій основі створення стратегії інтеграційних заходів для громадян третіх країн у Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Спеціалізоване навчання працівників Департаменту громадян та іноземців та Департаменту соціальної політики, районних служб праці, Центрів соціальної допомоги, Районного Центру допомоги родині, а також підготовка та публікація практичного посібника для установ та організацій, що займаються інтеграцією громадян третіх країн.

1. Зміцнення співпраці установ та організацій, що працюють з громадянами третіх країн, шляхом розробки ефективної моделі співпраці між установами державного сектору та неурядовими організаціями, що забезпечує економічну та ефективну допомогу іноземцям, орієнтовану на їхню незалежність.
  2. Забезпечення підтримки викладацького складу у сфері роботи з іноземною дитиною шляхом реалізації навчальних курсів, що поглиблюють міжкультурну компетенцію викладацького складу.
  3. Зміцнення процесу інтеграції польських дітей та громадян третіх країн шляхом організації інтеграційних таборів для дітей з Польщі та іноземних дітей.
  4. Соціальна освіта, спрямована на поглиблення обізнаності про міграційний процес та конструктивний міжкультурний діалог.
  5. Сайт Caritas Polska сумісно з головним веб-сайтом проекту “Система підтримки іноземців, що проживають у Вармінсько-Мазурському воєводстві в галузі соціальної адаптації та інтеграції”доступний на польській, англійській, російській та українській мовах.

Наша команда складається з фахівців та експертів, серед яких: консультант з питань інтеграції, експерт з питань співпраці з працедавцями, консультант з питань культури, професійний консультант з догляду за дітьми, фахівець з підготовки публікацій та предметно-навчальних матеріалів, психолог та юрист.